RAF Ürün Dergisi’nin Mart Sayısı Çıktı!
Mart sayısında proje bölümünde Ergün Mimarlık tarafından tasarlanan Mermerler Plaza inceleniyor. Kapak tasarımı ise Ömer Yılmaz’a ait.
RAF Ürün Dergisi 2017’nin ikinci sayısı olan Mart sayısının ürün tanıtım sayfalarında kaba yapı bileşeni, ince yapı bileşeni, hareketli donatı ve kullanıcıya yönelik sistem kategorilerinde toplamda 59 farklı firmanın ürünleri özellikleri ile tanıtılıyor. Farklı kullanım alanlarına sahip birçok ürünün ele alındığı ürün tanıtım sayfalarındaki güncel iletişim bilgilerinden firmalara ulaşarak detaylı bilgi almak mümkün.
67. RAF Ürün Dergisi Mart Sayısı Kapağını Ömer Yılmaz Tasarladı
Ömer Yılmaz, 1971 yılında İstanbul’da doğdu. 1989 yılında orta eğitimini tamamlayarak İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’ne girdi. Okulun yüksek lisans programını tamamlamadı. “Hasankeyf”, “Arykanda”, “İstanbul Surları”, “Karaman Binbir Kilise”, “Silifke Aya Tekla” kazılarına katıldı. 1993-1997 yılları arasında proje mimarlığı, 1997-1999 yılları arasında şantiye yöneticiliği yaparak mesleki çalışmalarını yürüttü. Kurulduğu Ekim 2000 tarihinden 31 Aralık 2015 tarihine kadar Arkitera Mimarlık Merkezi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Ömer Yılmaz, kurumun onursal başkanlığının yanı sıra Kivi Stratejik Planlama AŞ’nin koordinatörlüğünü yürütüyor.
Ergün Mimarlık Tarafından Tasarlanan Mermerler Plaza RAF Ürün Dergisi’nde
Her sayısında Türkiye’de üretilen nitelikli bir projeye yer veren RAF Ürün Dergisi proje bölümünde bu ay, Ergün Mimarlık tarafından projelendirilen Mermerler Plaza ele alınıyor. RAF Ürün Dergisi’nde konsept aşamasından sistem detaylarına kadar 15 sayfalık bir dosyayla tanıtılan Mermerler Plaza, mimari karakterini ve yerleşim ilkelerini, çevredeki yapı ve yol örüntüsünü ön planda tutarak oluşturan bir ofis yapısı…
Anadolu yakasının en önemli ticaret merkezlerinden Kozyatağı’nda, E-5 ile Bayar Caddesi’nin arasında yer alıyor. Yapının E-5 otoyolu üzerindeki konumu itibariyle görünürlüğü oldukça yüksek. Bina, kat bahçeleri kullanılarak yatayda ve düşeyde parçalanmış, farklı malzeme kullanımıyla ayrıştırılmış kütlelerin kompozisyonu şeklinde ele alınmış. Bu yöntem, ölçek konusunda yapının çevreye uyum sağlamasında esneklik sağlıyor. Yapı, iki kademeli olarak çözümlenmiş. Bayar Caddesi tarafındaki blok, caddenin ortalama yüksekliğine uyacak şekilde alçak tutulmuş. E5 tarafında ise, yakın çevredeki benzer örnekleri göz önünde bulundurulmasıyla bina yükseliyor. Zeminde ise yüksek yapı iki kat yüksekliğinde boşaltılarak, Bayar Caddesi’ndeki yaya sirkülasyonunu ve ticari potansiyeli yan yol ile birleştiren bir pasaj oluşturulmuş. Bu pasajla birlikte yüksek binaya eklenen iki alçak kütlenin zeminleri de daha çok dışa dönük yeme-içme birimleri ve genel kullanıma açık bir bahçe planlanarak arsanın zeminin duvarlarla çevrili içe dönük bir plaza olarak değil semt kullanıcısına açık bir kent mekanı olarak değerlendirilmesi hedeflenmiş.
RAF Ürün Dergisi’nde “Gelecek Sayının Kapak Tasarımcısı” ve “Gelecek Proje Dosyası”
Her sayıda bir sonraki sayının kapak tasarımcısı ve proje dosyası hakkında bilgi veriliyor. Mayıs sayısının kapak tasarımcısı Arman Akdoğan olurken, proje kısmında ise A Tasarım Mimarlık tarafından tasarlanan Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı incelenecek.
RAF Ürün Dergisi’nin içeriğine www.raf.com.tr adresinden ulaşabilir, RAF 67 Mart Sayısı’ndaki yeni malzemeleri ve özelliklerini inceleyebilirsiniz.